Geert

Geert Wels

 

Geboren in Genk op 8 februari 1969

 

"Ik wil mensen inspireren. Het ontroert me iedere keer als iemand me zegt: 'Door jou heb ik niet opgegeven.'"

Beschouw je geest als de kapitein van een schip, je lichaam als het schip zelf. Wil je veilig koers zetten naar je bestemming, dan is in het ideale geval zowel de kapitein als het schip in een optimale conditie.

Mijn coaching is gericht op beide.

 

Als kind droomde ik ervan om veel mensen te kunnen helpen. Ik had geen idee op welke manier, maar ik voelde dat daar mijn passie lag. Van thuis uit heb ik mijn interesse in voeding, spiritualiteit, meditatie, persoonlijke ontwikkeling meegekregen.

 

Naarmate ik opgroeide werd ik meer en meer gefasicineerd door de interactie tussen lichaam en geest. Mijn opleiding psychologie was in zekere zin het gevolg daarvan. Tegelijkertijd had ik interesse in wetenschappelijk onderzoek en wilde graag weten waarom en hoe iets werkte. Zowel op het lichamelijke/psychische/spirituele vlak, maar ook op het vlak van menselijk gedrag in het algemeen. Waarom mislukken sommige mensen terwijl anderen gigantische successen hebben? Heeft dit uitsluitend met disicpline, hard werken, focus te maken? Op welke manier heb je zelf controle over je gezondheid? Via korte onderzoeksprojecten aan de Universiteit Hasselt (destijds LUC) bij Economie, Geneeskunde, via meerdere projecten aan de KULeuven, bij de Christelijke Mutualiteit, de Vlaamse Liga tegen Kanker en een onderzoeksproject aan de KUBrussel heb ik de kans gehad om veel bij te leren over gezondheid en ziekte, community, organisatiestructuren, politiek en ook menselijk gedrag in diverse contexten.

 

Toen ik als gezondheidspsycholoog mijn doctoraat maakte (naast een full-time job en een opgroeiende dochter van 1,5 jaar)leefde ik aan een hoog tempo met lange dagen en korte nachten. Dit eiste zijn tol, zowel mentaal als fysiek. In de periode erna gaf ik voordrachten over stresspreventie, burn-out preventie en gezonde levensstijl, maar ik was zelf niet bepaald het voorbeeld van een gezonde actieve levensstijl. Ik had begin 2000 alles geprobeerd: vitaminekuren, sapkuren, anders eten, maar niets wat echt het grote verschil maakte. Ik bleef de dag door vermoeid en telde af naar het weekend.

 

Oktober 2001 heb ik toevallig Herbalife Nutrition leren kennen, toen ik op zoek was naar een mogelijkheid om part-time thuis te kunnen werken, omdat mijn jongste dochter Jorinde naar de kleuterklas zou gaan. Op dat moment bracht ik haar dagelijks om 6u 's morgens naar de onthaalmoeder en ik wilde er voor haar zijn bij de start van haar schoolcarrière. De persoon die me Herbalife Nutrition leerde kennen was kort: 'Je gaat snel voelen dat je fitter bent, ik ga je hierin begeleiden. En als het bij jou werkt, leer ik je hoe je hier andere mensen ook mee kan helpen en zo kan je van thuis uit iets opbouwen, waardoor je part-time kan werken. Mocht je na een maand niet tevreden zijn, dan geef ik je geld terug, want dan kan ik toch niets voor je doen.' Sceptisch ben ik gestart en op minder van een week voelde ik een merkelijk verschil! Ik heb het geluk gehad om dan meteen in Nederland een opleiding te kunnen volgen en de week erna de dokters van het bedrijf te leren kennen in München. De manier waarop ze spraken over welzijn en het begeleiden van mensen op lange termijn, boeide me. Evenals de kans om dit op eigen tempo op te bouwen, zo groot als je zelf wilde, zonder nog verantwoording te moeten afleggen aan een baas. (Ik had op dat ogenblik een behoorlijke bazen-allergie :-) )

 

Nieuwgierig ben ik eind november 2000 aan de slag gegaan als welzijnscoach naast mijn voltijdse baan... Wat aanvankelijk bedoeld was als tijdelijk extra inkomen, is nu al 20 jaar uitgegroeid tot een activiteit die ontzettend veel voldoening en vrijheid geeft. Het doet deugd om mensen te helpen naar een fitter, slanker en sportiever leven en welzijnscoaches te leren hoe ze hun toekomst in eigen handen kunnen nemen.

 

Daarnaast blijft mijn bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen mijn grootste passie. Zoals je bovenaan kan lezen: Je lichaam is het schip, je geest de kapitein: wil je veilig koers zetten naar je bestemming en stormen trotseren, dan is het lot van het schip en de kapitein onlosmakelijk met elkaar verbonden." Ik voel me elke dag dankbaar dat ik de kans krijg om het verschil te maken in het leven van iedere persoon die hiervoor open staat.

Curriculum Vitae

Auteur van 5 boeken (2011-2019)

 

Vanuit mijn passie voor het thema persoonlijke ontwikkeling, heb ik intussen 5 boeken geschreven.

 

De verhalen zijn fictief, de boodschap is reëel.

 

De eerste 3 zijn in novellestijl en vormen een trilogie. Het vierde en vijfe boek bevaten de eerste 200 verhalen in een reeks van 1001 verhalen die op komst zijn. Deze verhalen diepen de karakters en de belevenissen van de personages verder uit, zodat ieder die wil, er lessen uit kan trekken (of niet).


Klik hier voor meer informatie over de boeken.

Sinds 2000: Ervaring als welzijnscoach


In oktober 2000 ben ik toevallig Herbalife Nutrition tegengekomen en was bijzonder kritisch. Omwille van de eigen geweldige resultaten, de wetenschappelijke onderbouw en de klinisch bewezen resultaten, ben ik zelf aan de slag gegaan als welzijnscoach. Naast schrijven en voordrachten geven is dit mijn passie, wat ik samen met met echtgenote Huguette van thuis uit doe. Onze werkgebied is momenteel nog hoofdzakelijk België en Nederland.

Bijzonder moment in juli 2010: receptie en diner in het Grand Hotel in Zweden (waar in 1901 het allerleerste banket was voor de nobelprijswinnaars). Op de foto: met Nobelprijswinnaar Geneeskunde Dr. Louis Ignarro.

OPLEIDING - INTERNATIONALE CONGRESSEN & LEZINGEN:

gevolgd en/of training gegeven + buitenlandse team-activiteiten


Sinds maart 2020: alle opleidingen zijn online

Februari 2019: Werking van het lichaam en het belang van voeding

Januari 2019: voordracht over voeding & lichaam - infosessie voor (top-)sporters

September 2018: Parijs - Opleiding met o.a. Dr David Heber

Maart 2017: Charlotte - North Carolina: Honors - 37 years Herbalife - Visit HIM-facility, meeting with dr. Richard Carmona

December 2016: Dublin. Future President's Team Retreat

November 2016: Miami: team promotie

September 2016: Praag Extravaganza

Mei 2016: Costanavarino (Griekenland) - Teambuilding

Maart 2016: Cancun (Mexico): Honors with Dr. Heber, MOJ, Dr. Richard Carmona

December 2015: Genève (Zwitserland). Future President's team Retreat

November 2015: Miami (USA): Get Inpired, prospecting, training, Fit Club

September 2015: Barcelona (Spain) Extravaganza. Dr. Heber training

Mei 2015: Venetië: vertrek Herbalife-experience cruise met team: Kroatië - Montenegro - Griekenland - Venetië

Maart 2015: Los Angeles (USA)/ President's Summit - 35 year Herbalife - See the future

December 2014: Monte Carlo (Monaco). Europees congres - Metrics thinking

November 2014: Miami (USA) - Nutrition club, office, fitclub, "attitude of gratitude" in de praktijk

September 2014: Praag - extravaganza Europa - Level 10 (body, mind, spirit) - met CEO M.O.JOhnson

Maart 2014: Hawaii (USA): Honors - doctor's training, CEO M.OJ. Johnson - Dr. richard Carmona, 17th Surgeon of State USA

December 2013: Venetië (It): Future President's team Retreat

September 2013: Keulen (D): Extravaganza

Maart 2013: Parijs (F): President's team summit

Februari 2013: PSV-Eindhoven: Masterclass training 'doelen stellen' samen met Jacco Verhaeren

November 2012: Miami: bezoek Nutrition clubs en opleiding

Augustus 2012: Miami: bezoek Nutrition clubs en opleiding

April 2012: Brussels (Belgium). Building it Better. Northern European World Team School - 13 countries.

March 2012: Los Angeles (USA)/ President's summit. Leadership Development with new doctors & sports programms - world Wide congress

Januari 2012: Genval (Belgium): Leadership Development Weekend

December 2011: Los Angeles (USA): New President's team experience - uitnodiging voor bezoek aan HIM

November 2011 - Frankfurt (Germany)/ Diamond Master Class met Leon Waisbein

Oktober 2011 - Miami (USA): bezoek Nutrition Clubs

September 2011 - Barcelona (Spain): Extravaganza: met o.a. Dr. Luigi Gratton, Dr. Heber

Maart 2011 - Los Angeles (USA): President's summit: Leadership Development & bonus award

December 2010 - Miami-Florida (USA) Second Visit Nutrition clubs. Training session for local wellness coaches: nutrition & supplementation. Millionaire-Team session with local leaders.

Augustus 2010 - Miami-Florida (USA) Visiting Nutrition clubs. Training session for local wellness coaches: intake & follow-up: customer care

Maart 2010 - Orlando ( USA): 30-jarig Jubileum. Welzijn voeding, Sport, Lifestyle

Oktober 2009. (Birmingham, UK) International Congress: growing results in Mexico in the past decade. Building a healthy & wealthy community.

Juli 2009, Extravaganza (Praag). Public Health service. Met O.a. Dr. Steve Henig, Dr. Luigi Gratton, Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro, Former Secretary of state Madeleine Albright

December 2008, Future president team retreat (Tenerife). European Leadership Development Training

Juni 2008, Extravaganza (Barcelona.) Met o.a. Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro, Dr. Heber (UCLA), Dr. Louigi Gratton.

November 2007, World Team School. Met o.a. Dr. Ralph Rogers, Clinical director of a musculoskeletal and sports medicine service in the NHS. Publisher on the subjects of sports and exercise, nutrition, cardiovascular and orthopedic studies and youth fitness. (Dublin-Ierland)

juli 2007, Europees congres met o.a. Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Dr. Steve Henig, Michael O. Johnson, Jim Rohn (Keulen-Duitsland)

maart 2007. President Summit. Met o.a. Dr Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Dr. Steve Henig, Dr. Mario Rosenberg, Jim Rohn, Michael O. Johnson (Los Angeles, Hollywood, USA)

november 2006. Begeleiding van topsporters. Rol van voeding voor uithouding, bescherming & herstel (Goes - Nederland)

Oktober 2006. World Team School met o.a. Dr Heber (UCLA), Dr. Luigi Gratton, Nobelprijswinnaar Dr. Louis Ignarro. (Lissabon, Portugal)

Juli 2006. 2-daagse opleiding, Europees congres. (Athene, Griekenland)

Mei 2006. Voeding, sport & welzijn. Met o.a. Dr. Luigi Gratton (Utrecht-NL)

November 2005. World Team school -leadershipweekend (Boedapest). met o.a. Dr. Heber (UCLA)

April 2005. Extravaganza in Atlanta (USA). Met o.a. Dr. Heber (UCLA), Michael O. Johnson (vroeger Walt-Disney), Louis Ignarro (Nobelprijswinnaar geneeskunde in 1998: zie ook www.ignarro.com), Jim Rohn.

November 2004. World team school Bologna (Italy). Met o.a. Dr. heber (UCLA), Dr. Jamie Mc.Manus, M.O. Johnson

Augustus 2004. 3-daagse Leadershipstraining met o.a Jim Rohn, Brian Tracy, Chris Widener, Denis Waitley, Jerry Clark, Vic Johnsson. (California, Los Angeles) Meer info over deze persoonlijkheidstrainers op:www.jimrohn.com

Juli 2004. Europese training met o.a. Dr. Heber, Dr. Jamie McManus, Michael O. Johnson. (Barcelona, Spanje)

Mei 2004. World team school (leadership training), met.o.a. Michael O. Johnson, Dr. Jamie McManus. (Londen, Engeland)

Maart 2004. Internationale training 'shapeworks' met o.a. Dr. Heber (UCLA) & Dr. Jamie Mc.Manus (Nashville, USA)

(November 2003) 'The time is right'. 4-daagse World team school. Met o.a. Jonathan Liss (huidspecialist) & Heather Livingstone (olympisch Kampioen (Vice president, Nutrition training). (Wenen-Oostenrijk)

(Juli 2003) 'Live your dream'. 4-daagse training over voeding & preventie, met o.a. Dr. Heber (UCLA), Dr. Louis Ignaro (Nobelprijswinaar geneeskunde, 1998), Dr. Jamie Mc. Manus (Parijs-Fr)

(Mei 2003) World team school. 3-daagse training met o.a. Dr. Rosenberg, Jim Rohn (Den Bosch-NL)

(maart 2003): Psycho-begeleiding bij patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom (UZ Pellenberg, B)

(maart 2003): Cellular nutrition, wellness and health promotion (Nice, Fr)

(Februari 2003): Seminarie: 'Het actieve lichaam, aangestuurd door sportvoeding' (B)

(November 2002) World team school: health promotion (Malaga-SP)

(Juli 2002) See the future: welzijn in 2010 (Keulen-D)

(april 2002) Resultaatgerichte Cliëntbegeleiding (Vianen-NL)

(april 2002) Preventieve gezondheidszorg: epidemiologische studies m.b.t. kankeronderzoek en rol van supplementen als onderdeel van een evenwichtig eetpatroon (Amsterdam-NL)

(april 2002) Directe en indirecte begeleiding & permanente coaching (Den Haag-NL)

(Maart 2002) Voedingssupplementen en sport (Kontich-B)

(nov 2001) Voeding en gezondheid (Maastricht-NL)

(okt 2001) Motivationele gespreksvoering (Arnhem-NL)

(juli 2001) Begeleidingsmethoden (Amsterdam-NL)

(nov 2000) HPLC-programma's & begeleiding (Munchen-D)

(okt. 2000) Initiatie-trainingsseminarie (Vianen-NL)

Vooropleidingen, publicaties en werkervaring


In 1993 ben ik afgestudeerd als gezondheidspsycholoog en heb in diverse settings werkervaring opgedaan en voor diverse doelgroepen gewerkt, gaande van studenten geneeskunde en economie tot mantelzorgers in Vlaanderen. Daarnaast heb ik diverse onderzoeksprojecten gedaan voor de overheid en privé-instellingen. 


Wil je graag meer over weten over m'n voorgeschiedenis? Klik hier

(+32) - 089 25 45 25

© Copyright 2019. All Rights Reserved.

WELS INTERNATIONAL

Wiekstraat 36, 3600 Genk