Auteur
welzijn
welzijn
welzijn

ANTI-ROEST (deel 1 van de trilogie)

Doel van het boek: op een niet-belerende manier inzichten geven over de werking van het menselijk lichaam, los van iedere ideologie. Voeding is een zwaar beladen thema: er staat dus niet in wat je precies moet eten om je lichaam in een goede conditie te houden. Wel bevat het tips over het behouden van een dynamisch en gezond lichaam.

 

Het verhaal: een dokter die in Monaco woont en topsporters en bedrijfsleiders coacht, wordt gevraagd om een voordracht te geven op het autosalon in Nice. Niet wetend wat hij op een autosalon moet doen, maakt hij voor de gelegenheid de vergelijking tussen een mensenlichaam en een auto. Op een heel eenvoudige manier geeft hij onderhoudstips. De minister van Welzijn en de minster van Verkeer zitten ook in de zaal, alsook Ron en Lisa. 

 

Meer info op www.anti-roest.com (Engelstalige versie op www.rust-free.net)

DE NIEUWE WELZIJNSCOACH (deel 2 van de trilogie)

Doel van het boek: welke vaardigheden heb je nodig om zelf iets te ondernemen in je leven? Het start met een zekere kennis van je lichaam, want dit heb je nodig om iets te bereiken. Goede communicatie is belangrijk en in het ideale geval heb je een coach die je helpt en ondersteunt. Vanuit m'n eigen ervaring is alles beschreven vanuit het perspectief van een welzijnscoach, maar het is van toepassing voor eender wat je onderneemt in je leven: de 5 geesten die je in bedwang proberen te houden kom je in elke sector tegen.

 

Het verhaal: Ron, het personage uit Anti-roest waagt zich aan nieuwe stappen in zijn leven en gaat door behoorlijk wat ups en downs. Hij kan rekenen op 'n ervaren coach die hem leert hoe hij een planning maakt, aan zichzelf werkt en doelen zet. Hoogtepunt is de voordracht De leeuwenkoning en de vijf spiegels, waar Thibo uitlegt waarom veel mensen opgeven in hun leven: ze zijn zich niet bewust van de Murphy's en Sirenes die hen trachten klein te krijgen. 

 

Meer info op www.anti-roest.com (Engelstalige versie op www.rust-free.net)

5 STERREN (deel 3 van de trilogie)

 

Doel van het boek: ideeën aanreiken om een vijfsterrenleven te creëren en dit ook door te geven aan anderen. En waarschuwen: van de ene dag op de andere kan het leven anders lopen dan je verwacht had. Thema's die aan bod komen: communicatie, relaties, persoonlijke ontwikkeling, de seizoenen van het leven, leren netwerken, promoties, actie ondernemen, focus hebben...

 

Het verhaal: de personages uit de eerste 2 boeken maken een aantal verrassende wendingen mee, waardoor hun toekomst in een ander perspectief wordt gezet en ieder meer verantwoordelijkheid moet nemen. Teamplay is niet zo'n eenvoudige opgave met allemaal verschillende karakters en ieder moet zijn eigen lessen leren: je kan een ander niet veranderen, je kan wel jezelf veranderen.

 

Meer info op www.anti-roest.com (Engelstalige versie op www.rust-free.net)

1001 verhalen, deel 1 + Deel 2

De oorsprong van deze verhalen is enigszins ongewoon. Op 3 april 2017 geraakten Huguette en ikzelf in een kettingbotsing, waarbij vooral mijn hoofd een stevige klap heeft gekregen. Om mijn geheugen en concentratie te trainen en terug regelmaat te krijgen, ben ik gestart met 3x per week een verhaaltje te schrijven: op maandagmorgen, woensdagmorgen, vrijdagmorgen. Deze eerste 200 verhalen zijn het resultaat van het herstelproces. Plan is om nu ook de overige 801 verhalen nog te schrijven en te publiceren. Een 10-jaren project.

 

Meer info op www.1001verhalen.com  (daar vind je ook een inhoudstafel en index)

 

 

 

Vertaling 3 boeken van Jim Rohn (2006-2008)

psychologie, welzijn

Nadat ik in 2004 in Anaheim California een Leadershipsweekend van Jim Rohn gevolgd had (met ook o.a. Chris Widener, Denis Waitley, Brian Tracy, Jerry Clark en vele andere topsprekers) kreeg ik van Jim Rohn & Chris Widener de novelle 12 pillars toegestuurd. Onder de indruk van dit boekje, heb ik er eerst zelf 100 gekocht om uit te delen, maar omdat niet iedereen graag Engelstalige boeken leest, ben ik op zoek gegaan naar toestemming om het boek te mogen vertalen en uit te geven. In 2006 heb ik de rechten voor TWAALF ZUILEN kunnen kopen. Nadien volgden nog De vijf belangrijste stukken van de levenspuzzel en De Seizoenen van het Leven. Bij het overlijden van Jim Rohn in 2008 was ik de rechten plots kwijt. (Dat is de aanleiding geweest om zelf beginnen te schrijven, waarvan Anti-roest het eerste resultaat was). Van de TWAALF ZUILEN heb ik intussen terug de toestemming om het als e-book te verdelen. De twee andere boeken zijn nog in onderhandeling.

 

Meer info hierover vind je op www.12zuilen.com 

(+32) - 089 25 45 25

© Copyright 2019. All Rights Reserved.

WELS INTERNATIONAL

Wiekstraat 36, 3600 Genk